F.A.Q.

ALGEMEEN

Cashdrive is een goed georganiseerd en professioneel bedrijf met hoog opgeleide terzake kundige medewerkers die u zeer klantvriendelijk vanaf het eerste contact zullen begeleiden op weg naar een sale & lease back van uw / een voertuig.

In geen geval is de dienstverlening van Cashdrive te vergelijken met leen- of pandjeshuizen, autohandel, opkopers van roerende en/of onroerende zaken, geldverstrekkers of kredietbemiddelaars.

U verkoopt uw auto, ontvangt geld en gaat optioneel een private(short)lease overeenkomst aan voor een (nieuw) te leveren auto.

Wij zijn niet gevestigd op een achteraf gelegen industrieterrein of handelen vanuit een gehuurde loods maar opereren vanuit een modern kantoor voorzien van alle comfort nabij het centrum van Rotterdam met voldoende parkeerplaatsen voor de deur en goed bereikbaar via de A20 en met het openbaar vervoer.

Bij bezoek aan Cashdrive schenken wij uitsluitend verse koffie of cappuccino van het merk Illy en verlaat u op zeker met een goed en bovenal tevreden gevoel ons kantoor. De koopsom voor uw auto is inmiddels dan al bijgeschreven op uw rekening.

LEEFTIJD AUTO VANAF BJ 1994

Uw auto mag voor Cashdrive niet ouder zijn dan 10 jaren en tot 100.000 kilometer hebben gereden, voorzien van een recent APK keuringsbewijs, schadevrij zijn bereden en aantoonbaar onderhoud hebben genoten volgens fabrieksspecificaties en als vanzelfsprekend in goede staat, van binnen en buiten en niet gebruikt als taxi, lesauto of koeriersactiviteiten.

HOOGTE KOOPPRIJS

De koopprijs in de offerte van Cashdrive vermeldt een realistische waarde in relatie tot ons Sale & Lease back programma. De hoogte wordt mede bepaald door de uitkomst van gebruikte waardebepalingssystemen in de automotive industrie naast gangbare parameters bij taxatie.

De koopprijs is onder voorbehoud schouwing en inspectie ten tijde van uw bezoek aan Cashdrive. Wanneer u in vooruit 100% zekerheid wenst te hebben over de koopprijs kunt u ook gebruik maken van onze taxatieservice aan huis of op het werk. De eenmalige prijs van EUR 75,- voor deze service ontvangt u van ons retour bij de totstandkoming van een overeenkomst voor het Sale & Lease back programma.

WAT IS SHORTLEASE

Short Lease is de oplossing voor iedereen met behoefte aan tijdelijke mobiliteit in geval van levertijd van een nieuw bestelde auto of verkoop van uw huidige auto. Short Lease is het kort leasen van personenauto’s en biedt u alle voordelen van lease, maar dan met een korte looptijd van slechts drie maanden.

U geniet bovendien van meer:tariefstelling zoals financiering, reparatie, onderhoud, belastingen, verzekeringen en 24/7 pechhulp binnen Nederland indien gekozen en het 1e recht van koop na afloop naar keuze.

WAT KOST HET

Een sale dus verkoop van uw auto kost niets maar levert u juist geld op wat u eerder vast had zitten in uw auto.

Shortlease dus huren is te vergelijken met de kosten voor autohuur bij iedere willekeurige autoverhuurorganisatie zoals een Hertz, Avis, Sixt of Autorent.

Gemiddeld betaalt u EUR 15,- per dag gedurende periode van shortlease. Na afloop heeft u het eerste recht van koop van de auto tegen een beperkte opslag van EUR 250,- exclusief btw.

Met private lease heeft u niet langer de zorgen rondom het bezit van een auto. U betaalt een vast bedrag per maand voor mobiliteit.

KAN IK VERLENGEN

Indien u nog langer tijd nodig heeft om voor u zelf de juiste keuze te maken voor mobiliteit heeft u de optie om lopende shortlease overeenkomst voor de vervaldatum te verlengen, onder voorbehoud goedkeuring door de afdeling acceptatie van Cashdrive.

TENAAMSTELLING AUTO

De auto moet op naam staan van de aanvrager dus niet zakelijk. Indien zakelijk moet de aanvrager zelf zorgdragen voor overschrijving op eigen naam. Zonder deel I, II en het eigendomsbewijs deel III of kentekencard met code kunnen wij niets.

GELD LENEN OF KREDIET

Het is niet mogelijk om geld te lenen of een krediet af te sluiten bij Cashdrive. Wij zijn GEEN bank, geldverstrekker of financiele leasemaatschappij maar een autoleasemaatschappij gespecialiseerd in private lease.

REKENVOORBEELDEN

Jansen verkoopt zijn bouwjaar 2013 auto aan Cashdrive en sluit een shortlease. Hij ontvangt EUR 15.000,-, betaalt maandelijks EUR 329,- per maand aan shortlease van en gelijkwaardig voertuig voor de duur van drie maanden. Hij ontvangt EUR 14.013,- op zijn rekening.

Pieters verkoopt zijn bouwjaar 2010 auto aan Cashdrive en sluit een private lease voor 48 maanden. Hij ontvangt EUR 8.000,- en betaalt EUR 361,- per maand voor een Kia Picanto alles inclusief. In het maandtarief is een vergoeding opgenomen voor Cashdrive voor beheer- en administratie los van overige operationele kosten bij autolease.

Gerrits verkoopt zijn bouwjaar 2006 auto aan Cashdrive en sluit een shortlease. Hij ontvangt EUR 1.750,-.

De kosten van onze bedrijfsvoering worden gefinancierd door onze beheerfee van het wagenpark, administratievoering en marge op basis van de in- en verkoop van automobielen. Kosten maken onderdeel uit van de leaseprijs per maand zoals omschreven in de leaseovereenkomst.

GEEN TOETSING BKR

Voor het Sale & Lease back programma wordt er niet getoetst of geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel.

Wij waarschuwen u graag voor verkapte vormen van financiering bij private lease concepten van autofabrikanten en/of merkdealers zoals Peugeot, Kia, Toyota en Volkswagen met verplichte toetsing en registratie bij het BKR. U sluit dan gewoon een consumptief krediet. Wanneer u vervolgens een woning wenst aan te kopen of geld wilt lenen voor een verbouwing ervaart u direct een probleem met de geldverstrekker.

In het kader van Know Your Customer en fraude bestrijding toetsen wij aanvragers wel bij kredietinformatieburo’s en incidentenregister voor de verzekering.

BEZOEK KANTOOR CASHDRIVE

Wanneer de afdeling acceptatie het dossier heeft vrijgegeven krijgt u een uitnodiging voor bezoek aan kantoor om papieren formaliteiten af te handelen. De afspraak neemt circa 25 minuten in beslag U kunt voor de deur parkeren en het adres is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Indien u zeker bent dat u gebruik wenst te maken van het eerste recht van koop na afloop kan een afspraak voor bezoek aan Cashdrive achterwege blijven en kunnen zaken op afstand worden afgehandeld zoals ondertekening van de koopovereenkomst en een wilsverklaring voor de tenaamstelling.

BETALING PER BANK

Wij betalen uitsluitend per bank aankoopbedragen uit in het kader van efficiency, transparantie, risico en AMLD.

Na overschrijving van de auto op ons adres wordt direct met spoed per bank het aankoopbedrag overgemaakt op de opgegeven rekening. Binnen maximaal 1 uur op werkdagen ziet u dan het geld op uw rekening verschijnen.

BETROUWBAAR

U doet zaken met een Nederlands bedrijf dat niet afhankelijk is van een bank, verzekeraar, autofabrikant of merkdealer. Ons bedrijf bestaat met private autolease sinds 2002, wij doen wat wij beloven en koesteren onze klanten. Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent en hebben de capaciteit en ervaring om per maand duizenden offerte-aanvragen voor een sale & lease back af te handelen met een dedicated team medewerkers.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of behoefte aan extra service? Stuur een e-mail naar info@cashdrive.nl, of bel 088-9994640.

Wij zijn ook u graag van dienst.